cladis wrote:
Ovo da ne treba povećati tiraž ako ima više zainteresiranih smatram sebičnim činon.
Želim reći možda netko sada prolazi kroz upoznavanje sa LL stripovima i zašto mu ne omogućiti da nabavi nešto što želi.
Zato velim - sebičnost je velika mana čovijeka -
Nemoguće je imati na stanju naslove kad god se netko novi pojavi. To nema nitko na svijetu. Ne samo u poslu sa stripovima već s mnogim drugim stvarima.
Jednom prilikom kupio sam najbolje tenisice do sad (Nike) i neko vrijeme sam ih mogao kupiti u dućanu, ubrzo samo nekim narudžbama iz amerike, nakon nekog vremena nigdje.
I nikad ih više nigdje nije bilo. A pričam o znatno masovnijem proizvodu nego su stripovi, pričam o svjetskom tržištu i firmi Nike.
Slažem se da je sebičnost velika mana čovjeka. Sebično je očekivati da će neki izdavač imati na stanju sva izdanja koja će netko u nekom trenutku poželjeti.
Sebično je misliti da se o isplativosti nekog projekta (naklade) zna više i bolje od izdavača. Ali kad izdanja ostanu na skladištu (zarobljeni novac) onda je to samo naš novac, nikog nije briga.
Sebično je izdavati gomilu edicija koje su ne isplative, jer pravi poslovni ljudi to jednostavno ugase i doviđenja.
cladis wrote:
Ono što se meni nikako ne sviđa kao kupcu koji želi imati npr.Texa po redu je ponavljanje u bližoj budućnosti koloraca u cb redovnoj seriji kao npr. Zločin na zaleđenom jezeru i još par njih.
Imam ih ali ....mislim da je to nepotrebno.
Znam da LL želi u nekoj budućnosti sve objaviti ali to ne mora biti nužno svd u redovnoj cb verziji🤗
Malo ti je kontradiktorno ovo u odnosu na iznad napisano.
Svi kolorni Texovi koji su se pojavili u CB verziji bili su odavno rasprodani.
Citiram:
Želim reći možda netko sada prolazi kroz upoznavanje sa LL stripovima i zašto mu ne omogućiti da nabavi nešto što želi.
Znači nesebično je to što ti ne želiš da netko dođe do nekog izdanja pa makar i CB ako nema više u koloru?
Ah da, trebali smo raditi veće naklade Texa kolora, da se uvijek može nabaviti kad se netko pojavi. I propasti prije x godina.
A sad, šalu na stranu, stvarno nikad nisam razumio što bi to netkome smetalo, ti imaš svoja kolorna izdanja tih priča, nećeš nabaviti CB i miran.
Zašto nekome tko recimo skuplja samo CB ne omogućiti da ima najbolje priče u CB verziji, ili nekome tko je već propustio kolorno izdanje.
I sam sam kolekcionar koječega, ako se nešto objavi drukčije od onog što već imam (mogu biti i ploče u pitanju, recimo), ako želim to, kupim, ako ne želim ne kupim.
Ako mi je dovoljno jedno a novo mi je bolje, staro prodam novo kupim. Tako jednostavno i tako nesebično.